פעילות

אופנולנס איחוד הצלה - צילום שירה הרשקופ

אופנולנס איחוד הצלה – צילום שירה הרשקופ

באיחוד הצלה • מעל 6,500 מתנדבים מטפלים בכל יום ביותר מ- 2,000 מקרים רפואיים בעזרת • 1200 אופנולנסים (אופנועי אמבולנס) • 450 אופני אמבולנס חשמליים מהירים • 60 אמבולנסים • 5 ניידות טיפול נמרץ • 35 רכבי שטח • 8 איזי-ריידר לחילוץ מיוחד • 2 אופנועי ים • 2 סירות הצלה • 60 רכבי חירום • 30 מינילנסים • 32 רכבי החפ"ק • 15 נגררות מבצעיות • 10 רחפנים • 4 טרמינל לוויני • 4,500 דפיברילטורים פזורים בכל רחבי הארץ אצל כונני רפואת החירום • 350 צוותים • 95 סניפים ומרכזי ציוד • טלפונים לוויינים • רחפנים

• בשנת 2021, 6,000 מתנדבי איחוד הצלה טיפלו ביותר מ-625,000 איש • מאז הקמת הארגון טופלו 5,500,000 איש על ידי הארגון!

פעילות איחוד הצלה

כיום (2023) מונה ארגון 'איחוד הצלה' מעל 6,500 מתנדבים. מתנדבים פעילים ומסורים חובשים פרמדיקים ורופאים מתנדבים בארגון 'איחוד הצלה' מדן ועד אילת. בכל עיר או ישוב בו קיים סניף מקומי של 'איחוד הצלה' הם מגישים סיוע רפואי לחולים ולפצועים הזקוקים לטיפול וסיוע רפואי מידי ללא עלות.

ההתנדבות ב'איחוד הצלה' נעשית 24 שעות ביממה, 365 יום בשנה כולל שבתות וחגים. המתנדבים מטפלים בפגיעות ובפציעות שונות המתרחשות בשגרה בכל עת בכל מקום בארץ.

אירועי רפואיים כגון התקפי לב, תאונות דרכים, חולים וקשישים שנקלעו למצוקה, תינוקות שנחנקים, וחלילה אף בפיגועי טרור קשים, מטופלים ע"י כונני 'איחוד הצלה' במהירות, במסירות ובמקצועיות עם ציוד מתקדם, עד להגעת האמבולנס המפנה את החולה/פצוע לבית החולים.

כידוע, במקרים רפואיים – כגון בעיות נשימה, מחלות לב, חנק, פציעות חמורות – הרגעים הראשונים הם הקריטיים ביותר לצורך ייצוב מצבו של החולה או הפצוע. ככל שהכונן יגיע מהר יותר להעניק את הטיפול הראשוני, עם ציוד רפואי מתקדם, כך יגברו סיכויי החולה או הפצוע להחלים ולהימנע מנזק בלתי-הפיך. מתנדבי 'איחוד הצלה' מוזעקים על מנת להגיע באותם רגעים ראשוניים וקריטיים, ולהציל את חייהם של הנפגעים.

פעילות מבצעית

כל מתנדב ב'איחוד הצלה' הינו בעל רכב פרטי, או לחילופין חבר ביחידת האופנולנסים של הארגון. החובשים מקבלים את קריאות הרפואיות דרך מוקד 1221 של 'איחוד הצלה' בעזרת מכשיר "בלובירד" (BLUEBIRD) המשמש את מתנדבי איחוד הצלה כמכשיר קשר המבוסס מערכת GPS המאכנת את המתנדב על פי מיקומו ויודעת לזהות את קרבתו והכשרתו הרפואית לאירוע חירום.

הקריאות מתקבלות במוקד 'איחוד הצלה' דרך מוקדים רפואיים, בטחון והצלה שונים ברחבי הארץ וכן מפניות ישירות המתקבלות מאזרחים ישירות אל המוקד הרפואי של 'איחוד הצלה' במספר 1221 (ללא כוכבית) מכל טלפון. המתנדבים יוצאים ברכבים או באופנולנסים להגיש את הסיוע הרפואי עד להגעת האמבולנס למקום האירוע.

'איחוד הצלה' מאבזר כל מתנדב במכשיר 'בלובירד' באמצעותו מתבצעת הפעילות בשטח, וכך יכול הכונן להתעדכן בכמות המתנדבים שיצאו למקרה, ובאם יש צורך בכוננים נוספים, בדיווח על אירועים רבי-נפגעים, וכדומה. העלות הכספית לאחזקת מאות מכשירי הבלובירד ואמצעי הקשר הנוספים ממומנת על-ידי קרן ישראלייף ותורמים.

מאחר והזמן, כאמור, מהווה גורם קריטי בהצלת חיים, הוקמה יחידת האופנולנסים של 'איחוד הצלה' המונה מאות אופנולנסים הפרוסים בכל רחבי הארץ. רוכב האופנולנס, שבהכשרתו הרפואית הוא חובש, פראמדיק או רופא, מגיע במהירות למקום האירוע באמצעות האופנולנס, מעניק טיפול רפואי ראשוני, מייצב את מצב הנפגע ומכין אותו לקראת פינויו לבית החולים באמבולנס שעושה את דרכו למקום. עלות קניית, אחזקת, תפעול וביטוח יחידת האופנולנסים הינה במימון "איחוד הצלה" הנתמכת על ידי קרן 'ישראלייף'

הארגון מצייד את כל מתנדבי הארגון בציוד רפואי מתקדם ויקר ערך. 'איחוד הצלה' רכש מאז הקמתו תיקי החייאה משופרים, בהם כל הציוד הרפואי הנדרש עבור הכוננים המגיעים ראשונים למקרי הרפואיים בשטח. בנוסף לתיק ההחייאה הבסיסי, 'איחוד הצלה' דואג לאבזר את הכוננים במיטב הציוד הרפואי, כגון מכשירים למתן שוקים חשמליים (דפיברילטורים), מכשירים למדידת רמת הסוכר בדם וכדו' במטרה שכל כונן 'איחוד הצלה' יהיה מאובזר ברמה הטובה והמקצועית ביותר האפשרית לכונן בשטח.

מתנדבי 'איחוד הצלה' עוברים מעת לעת ריענון רפואי ומקצועי מפרמדיקים, רופאים, וראשי מחלקות בבתי החולים, על-מנת שיעודכנו בהתפתחויות הרפואיות המדעיות ויפעלו בהתאם להוראות והנחיות חדשות הקיימות לצוותים רפואיים בשטח.

פעילויות נוספות למען הקהילה

פרויקט 'משפחה בטוחה' הינו קורס בן 4 שעות המיועד לציבור הרחב, בו לומדים ביצוע פעולות החייאה במבוגר, ילד ותינוק, מה עושים במצב של חוסר הכרה, חנק מגוף זר ומצבים רפואיים אחרים.

פרויקט 'תן כבוד' יצירת מערכת תמיכה חברתית לקשישים עריריים, וליווי רפואי, אבחון מוקדם ומניעת הידרדרות קיצונית במצבם הבריאותי של הקשישים, באמצעות בדיקה שבועית של מדדים בסיסיים ובעזרת זה מזעור התחלואה בקרב קשישים בשל הזנחה, בפרויקט זה אנו משיגים גם את המעקב והשמירה על בריאותו של הקשיש, זיהוי וטיפול מוקדם שיכול למנוע הדרדרות במצבו של הקשיש ועצם הביקור התכוף עשוי גם לשפר את בריאותו הנפשית של הקשיש הבודד.

פרויקט "מוסד בטוח" נועד להנגיש ציוד רפואי מתקדם בכל מוסד ובכל בית ספר. שכל מורה ומחנך במדינת ישראל יידע לבצע החייאה ופעולות ראשונות מצילות חיים עד להגעת צוות בכיר יותר. במסגרת זו "איחוד הצלה" מציע להנהלת המוסד ציוד איכותי במחירים המסובסדים על ידי "איחוד הצלה" בשיתוף קרן ישראלייף.

כארגון המאגד אלפי מתנדבים הפעילים למען הצלת חיים, והצלת נפשות מהווה בעיניהם ערך עליון, פועלת הנהלת הארגון ליוזמות ופעילויות נוספות חשובות העשויות להציל חיים.

כונני 'איחוד הצלה' מאבטחים אירועים המוניים בהתנדבות ומעניקים סיוע רפואי לחולים ולאנשים הזקוקים לטיפול.

במקרים של נעדרים, משתתפים מתנדבי 'איחוד הצלה' במערך החיפושים, בשיתוף עם כוחות הביטחון והחירום.

מעת לעת יוזמת הנהלת 'איחוד הצלה' פרויקטים משותפים עם גופים שונים, למניעת אסונות וסכנות בציבור. 'איחוד הצלה' רואה כחלק ברור מיעדיה את הניסיון למנוע ולעצור סכנות מלהתרחש, הן בבית והן בכבישים ובדרכים – דרך הסברה קהילתית, פרסום בכלי התקשורת, שיחנכו את הציבור ויביאו לשינוי הרגלים המסכנים חיים.

הנהלת הארגון שמה דגש מיוחד על נושא הבטיחות בדרכים. מתנדבי הארגון נוטלים חלק פעיל במאבק הציבורי המתבצע במישורים שונים, בשיתוף עם גורמים מקצועיים, בניסיון לעצור ולמנוע את הסכנה בדרכים ולהפחית את מספר ההרוגים בכבישים.

כארגון שפועל בכל המגזרים, 'איחוד הצלה' מעורב בנעשה במגזר, ופועל בהתאם לכללי האוכלוסייה וצרכיה בענייני החירום.

פעילות ארגונית

'איחוד הצלה' פועל בשיתוף פעולה עם גורמי החירום, הביטחון וההצלה בישראל. מתנדבי הארגון עוברים הכשרות רפואיות ומתנדבים בקביעות במשמרות באמבולנסים ובבתי חולים, ומוכשרים בצורה מקצועית כחובשים בכירים, נהגי אמבולנסים, פרמדיקים ורופאים.

ב'איחוד הצלה' קיים אגף רפואה האמון על ההכשרה, הבקרה והפיקוח הרפואי והמקצועי של כלל מתנדבי הארגון.

את אגף הרפואה מנהלים רופאים ופרמדיקים ששמו להם מטרה לפתח ולקדם את המענה הרפואי הטרום-אשפוזי, הניתן על ידי מתנדבי ארגון 'איחוד הצלה' לציבור הרחב.

כחלק מפעילותו השוטפת של אגף הרפואה: כתיבת נהלי עבודה וטיפול רפואי במתאר הטרום-אשפוזי, כתיבת פרוטוקולים לרמת ה-ALS וה-BLS עפ”י הנחיות ארגון הלב האמריקאי (AHA) ועקרונות הטראומה (PHTLS), הדרכות והכשרות, ארגון השתלמויות עיוניות ומעשיות, הפצת חומר רפואי עדכני, בקרה ופיקוח הן על הפן המקצועי הרפואי והן על נושא הציוד ובטיחות המטפל, קידום פרויקטים קהילתיים לציבור הרחב ועוד.

היחידה הבינלאומית

'קרן ישראלייף' מקדמת את מודל 'איחוד הצלה' בעולם, מענה רפואי ע"י First Responders. תוך חיזוק הקשר עם קהילות יהודיות בעולם באמצעות הקמת צוותים רפואיים, עד כה הוקמו יחידות נוספות של 'איחוד הצלה' במספר מדינות מיבשות שונות, הודות לקשר עם הקהילות, בזמן חירום מתקבלת תמונת מצב מדויקת. ובעת הצורך שיגור משלחת חילוץ ורפואה בזמן אסון.