צוות הארגון
אלי ביר
נשיא ומייסד איחוד הצלהאלי ביר – נשיא ומייסד איחוד הצלה
אלי הוא מייסד איחוד הצלה, ארגון המתנדבים הלאומי.
אלי זכה להכרה נרחבת בזכות המהפכה שהביא בתחום המענה הרפואי הראשוני בכל מקרה חירום באמצעות טכנולוגיות חדשניות והתנדבות מבוססת קהילה. ב7 לאוקטובר 2023, יום הטבח הגדול בדרום הארץ, בלטה פעילות מתנדבי איחוד הצלה, אשר נכנסו לעומק התופת והצילו את חייהם של אלפי אנשים, נשים וטף.
בעודו ילד רך בשנים (בשנת 1978) היה אלי בן החמש עד לפיגוע בקו 12 בירושלים.
המראה של אנשים מתעופפים מן האוטובוס הבוער, צועקים ומתחננים לעזרה, אך מחכים זמן רב מידי, שתל בנפשו הרגישה את ההחלטה לעסוק בהצלת חיים כאשר יגדל.
כבר בגיל 15, הוא החל, יחד עם עוד כמה חברים, ללמוד קורס עזרה ראשונה, והתנדב במערך רפואת החירום בישראל באמבולנס.
במסגרת התנדבותו, כנער, הוא ראה, איך אנשים שזקוקים להצלה מידית מחכים זמן רב להגעת האמבולנס. לעיתים קרובות קבעו הדקות הקריטיות הללו את גורלם של הזקוקים להצלה.
כאשר הגיע לגיל 17, החליט, שכאן מקומו כאזרח לשנות את המציאות. מתוך הבנה, שעם ידע בסיסי שיכול כל אחד לרכוש בעזרה ראשונה, אפשר להציל חיים.
בכל רגע נתון יכול חלילה אדם בסביבתנו לאבד הכרה, אם נדע כמה כללים בסיסיים בעזרה ראשונה נוכל להצילו הרבה לפני הגעת האמבולנס.
בשנת 1989 היה ממקימי ארגון הצלה בירושלים, כאשר הרעיון היה להגיע מתוך הקהילה לאותו אדם הזקוק לחמצן או לטיפול מיידי מציל חיים, במקום לחכות דקות ארוכות לאמבולנס כאשר לפעמים הנזק לרקמות ולמוח הוא בלתי הפיך וחלילה אף גורם למוות.
בשנת 2006 לאחר מלחמת לבנון השניה איחד אלי את ארגוני ההצלה השונים שקמו בישראל והקים את "איחוד הצלה" הפרוסה בכל רחבי הארץ.
בזכות מערך זה ובזכות הטכנולוגיה ומערך האופנועים (אופנולנסים) ירד זמן ההמתנה לעזרה ראשונה מיידית לממוצע של 3 דקות בישראל.
אלי הפך עם השנים למומחה בהקמת ארגוני מתנדבים להצלת חיים והוא מוזמן לפורומים מכובדים בעולם כדי לספר וללמד את אופן הקמת מערך החירום בראשו הוא עומד על מנת לאפשר לגופים כאלו לקום במדינות נוספות בעולם.
בשנת 2010 קיבל אלי פרס היזם החברתי של השנה מהפורום הכלכלי העולמי בדאבוס על הפיתוח הטכנולוגי הייחודי (ה LifeCompass) בשרות הצלת חיים של איחוד הצלה
בשנת 2011 קיבל אלי את אות נשיא המדינה למתנדבים על פועלו בהקמת ארגון "איחוד הצלה" ע"י נשיא המדינה שמעון פרס במעמד כ 1000 איש בבית הנשיא בירושלים.
בשנת 2012 קיבל אלי ממלכת ירדן רניה את התואר המכובד "מנהיג צעיר עולמי" YGL שניתן ליזמים צעירים לקידום האנושות, הפרס ניתן בפורום הכלכלי העולמי בדאבוס.
ב 2013 נתן אלי הרצאה בוושינגטון על איחוד הצלה בתוכנית TEDMED המפורסמת ועלה לבמה כשהוא נוסע על אופנולנס. ההרצאה שודרה בשידור ישיר ב76 מדינות.
בזמן שאינו מסתובב ברחבי הגלובוס למטרות גיוס כספים לאיחוד הצלה, הוא מתגורר בשכונת רמות בירושלים, נשוי ואב לחמישה ילדים וארבע נכדים.
ב7 לאוקטובר 23, התגלה 'איחוד הצלה', אותו ייסד אלי ביר במלוא הדרו ועוצמתו.
דווקא בתוך כל הקושי, ולמרות הסכנה שהוסברה לכולם והמראות המזעזעים שראו, הגיעו לדרום מאות מתנדבים והצילו חיי אדם באלפים. רופאים, פרמדיקים, נהגי אמבולנסים וחובשים של איחוד הצלה להגיע לשם בכל מחיר.
זאת, על אף שהסכנה הוסברה לכולם ולמרות הקושי העצום והמראות הנוראיים שהיו שם.
בימים ובשבועות שלאחר מכן, נוכחה האומה כולה דרך התקשורת מה היה תפקידו של איחוד הצלה באותו יום קשה. (הוספת הכתבות עם הקישורים).
בנוסף לטיפול הרפואי איחוד הצלה מילא תפקיד מרכזי במתן סיוע הומניטארי קריטי וטיפול לנפגעי הטבח, ולאחר מכן גייס ביר עשרות אלפי תורמים ברחבי העולם עבור אספקה קריטית זו. אספקה שהתרוקנה בעקבות המענה ההומניטרי המסיבי שהעניק איחוד הצלה לפצועים בישראל.
בין השאר נפגש ביר עם נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן בביקורו בישראל. ביידן הביע תמיכה בלתי מסוייגת בארגון – כדבריו – "קהילת המגיבים הראשונים בישראל בשעת סכנה".
וביום העצמאות ה-76 למדינת ישראל, שחל ביום שלישי 15/5/24, נבחרה להשיא משואה נציגת איחוד הצלה, ד"ר תמר שלזינגר, עו"ס ומתנדבת חוסן באיחוד הצלה.
תמר שהתה בטלפון משך 12 שעות עם עמליה ומיכאל – הילדים שהוריהם נרצחו בטבח, והם התחבאו בארון, כשהמרצחים מכתרים את הבית ומנסים להיכנס.
מ9 בבוקר ועד 9 בערב – כאשר הגיעו סוף סוף מחלצים – הייתה עם הילדים הקטנים והמפוחדים על הקו, מנחה, מעודדת, מסבירה ומרגיעה דרך הטלפון ללא הפוגה.
המשואה שהשיאה תמר, שיקפה את מסירותם ואת תרומתם הנחושה והלא נרתעת של מתנדבי איחוד הצלה במלחמת חרבות ברזל.
"אני גאה להיות בראש ארגון של מתנדבים נטולי אנוכיות, חדורי מטרה ונפלאים שכאלו. ואני מצדיע לכם. גם אל מול כל החושך והאופל – אתם תשובת המשקל המאירה באור כתום". – דבריו של אלי ביר בנאומו בגאלה במיאמי.
פרופ' אהוד דודסון
מנכ"ל איחוד הצלהפרופסור אהוד דודסון – מנכ״ל איחוד הצלה, נולד בחיפה להורים שעלו מפולין. הוא למד רפואה בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב במסגרת העתודה האקדמית. שירת כרופא צבאי בגדוד שריון. התמחה ברפואה פנימית בבית חולים בילינסון ואף שירת כרופא אוגדתי בדרגת סגן-אלוף.
לאחר שחרורו מצה"ל למד מינהל מערכות בריאות. שימש כמנהל הרפואי של מחוז דן בשירותי בריאות כללית וב-1995 מונה למנהל מחוז צפון. לאחר מכן, כיהן כמנכ״ל המרכז הרפואי מאיר בכפר סבא, כסמנכ"ל וראש חטיבת בתי החולים בשירותי בריאות כללית, מנכ״ל המרכז הרפואי האוניברסיטאי סורוקה, ומנכ״ל שירותי בריאות כללית.
כאמור, באוגוסט 2024 מונה פרופסור דודסון למנכ"ל ארגון איחוד הצלה.
אהוד נשוי ואב לשלושה ילדים.
אלי פולק
משנה למנכ"ל איחוד הצלה ממייסדי הארגוןאלי פולק –
משנה למנכ"ל איחוד הצלה ממייסדי ארגון המתנדבים הלאומי – איחוד הצלה
בשנת 2006 ייסד אלי פולק יחד עם הנשיא אלי ביר את ארגון המתנדבים הלאומי "איחוד הצלה", באמצעותו איחדו את כלל גופי ההצלה הפזורים בארץ ובנו קורת גג אחת עבור כלל המתנדבים במדינת ישראל.
ארגון המעניק לכל אדם באשר הוא – ללא הבדל דת גזע ומין ובכל רחבי הארץ – טיפול רפואי ראשוני מציל חיים בתוך 90 שניות.
במשך השנים הקים והוביל פרויקטים רבים אשר הביאו את הארגון לרמה מקצועית גבוהה מאד, וכיום משמש הארגון כחוד החנית בנושא הרפואה הטרום אשפוזית בישראל.
בנוסף, הוביל אלי משלחות סיוע באסונות טבע רבים ברחבי העולם, ביניהם ברעידת האדמה בנפאל בשנת 2015, ובשנה החולפת בטורקיה ובמרוקו. כמו כן באירועים גדולים נוספים כמו המלחמה באוקראינה, סופות הוריקן ועוד.
בשנת 2019 מונה לשמש כמנכ"ל הארגון בו משרתים מאות עובדים, אלפי מתנדבים וצוות גדול ומגוון מכלל המגזרים והחברות בישראל, מה שמוביל אותו להיות מעורב בנושאים רב תחומיים ומגוונים הנוגעים בכל שכבות הציבור. אחד מהנושאים הבוערים בעצמותיו הוא הגעה לכלל המגזרים והקהילות והבאת כלל המגוון האנושי של מדינת ישראל לשורות איחוד הצלה, ללא הבדל דת גזע ומין. ברבות השנים עם צמיחתו של הארגון, נדרש אלי רבות לסוגיות בו נדרשת מנהיגות והובלה של קהילות שונות והכרת הנרטיב של כל חברה וחברה בכל רחבי הארץ ומכלל המגזרים שירגישו שייכות וחלק מהמטרה המשותפת. אלי בעל תואר ראשון בחינוך וחברה. לפני כשנה סיים את תוכנית 'ענבר' של רשת מעוז – עתודה ניהולית במערכת הבריאות, – תוכנית מנהיגות ב – Harvard Business School. בתוכנית זו נחשף לתחומים רבים הקשורים בחברה הישראלית על גווניה השונים. משימתו ביום יום היא להחזיק ולהמשיך בבניית הגשר לסולידריות תוך שמירה על מקצועיות, רגישות וערבות הדדית.
תחת הנהגתו של אלי פולק צמח איחוד הצלה באופן משמעותי והפך לחלק בלתי נפרד מתשתית המענה לשעת חירום בישראל. הארגון משתמש בטכנולוגיות חדשניות, כגון מערכת שיגור מבוססת GPS ואפליקציה טלפונית, כדי להבטיח זמני תגובה מהירים ותיאום יעיל של משאבים.
חזונו ומסירותו של אלי פולק מילאו תפקיד מכריע בהרחבת טווח ההגעה והשפעתו של איחוד הצלה. הוא פעל ללא לאות ליצירת שותפויות, גיוס משאבים ושיפור יכולות הארגון.
מחויבותו של אלי פולק לשירות קהילתי וטיפול רפואי דחוף זיכתה אותו בהכרה ובכבוד בארץ ובעולם. הוא מהווה השראה לרבים, ומדגים את כוחה של ההתנדבות ואת חשיבותה של מענה רפואי חירום מהיר ומקצועי.
ב7 לאוקטובר 2023, ניצח אלי פולק על הקמת בית חולים שדה ושליחתם של מעל ל- 1500 מתנדבי חירום לעוטף עזה כדי לטפל באזרחים וחיילי צה"ל שנפצעו באירועים הקשים אשר לא היה להם שום תקדים בהיסטוריה של הארגון.
דובי מייזל
סמנכ“ל מבצעיםדובי מייזל, סמנכ"ל מבצעים
דובי מייזל , פראמדיק בראשית הכשרתו, היה שותף להקמת ארגון איחוד הצלה בארץ.
דובי מרכז את פעילות אגפי המבצעים, מוקד וטכנולוגיה, מערכות מידע, רפואה, חוסן והיחידה המבצעית הבינלאומית.
דובי פיתח טכנולוגיות פורצות דרך בתחום המענה המיידי למקרים רפואיים ועיצוב תפיסות הפעלה בחירום ובשגרה ברמה הקהילתית עירונית וברמה הלאומית והבינלאומית. תפיסות הפעלה וטכנולוגיות אלו מאומצות ומוטמעות ע"י מדינות רבות ומחוללות שינוי דרמטי בעולם שירותי החירום.
דובי הינו בעל ניסיון עשיר בניהול אסונות במגוון מתארים, וניהל משלחות חירום לסיוע רפואי, הומניטארי ונפשי לאזורים מוכי אסון כגון: האיטי, נפאל, אוקראינה, טורקיה, מרוקו ועוד.
ב7 באוקטובר 2023 עמד דובי מייזל אל מול דילמה קשה, מהקשות שנצבו אי פעם לבן אנוש – כאשר היה עליו להכריע, האם להישמע לרצון המתנדבים לרדת לדרום ולצאת לקו האש בעוטף עזה, או האם להורות הימנע מכך בגלל הסכנה החמורה לחייהם.
לבסוף, ולאחר התייעצות הבכירים הוחלט, כי ההוראות יאפשרו למתנדבים שרוצים לצאת, לצאת, אך תוך כדי ההבהרה הברורה שלא מדובר בחיוב, או הוראה אלא בהסכמה למי שרוצה לצאת.
בסופו של דבר, אל מול מבחן המציאות לא היה מי שנמנע לצאת, ובזכות כך ניצלו חייהם של אלפי אנשים.
"הדי אן איי של הארגון שלנו מנוגד לכל מה שהוא עמידה מנגד אל מול הצורך בעזרתנו. מתנדבנו לא היו מסוגלים שלא לצאת לשטח, למרות ותוך סיכון חייהם שלהם". מתוך דבריו של דובי לעיתונות.
מוטו: טכנולוגיה וחדשנות מצילות חיים
אליעזר היימן
סמנכ"ל מתנדבים ותפעול
בחורף 2001 אירעה תאונת דרכים קשה מאוד באזור הכניסה לישוב כוכב יעקב, נהג הרכב וביתו בת ה7 נהרגו במקום, נוסע נוסף נפצע קשה, ולייזר, שישב גם ברכב, ניצל ללא פגע.
הזיכרון החזק ביותר של לייזר מהאירוע הוא ההמתנה להגעת כוחות הצלה מקצועיים שחילצו את הנפגעים מהרכב. בעקבות הצלתו החליט לייזר להקדיש את חייו להקמה וקידום מענה מקצועי ראשוני באירועי חירום.
לייזר החל את דרכו באיחוד הצלה כראש סניף בנימין וכחבר העמותה ולאחר מספר חודשים מהקמת הארגון נבחר כחבר הנהלת העמותה. הוביל את הקו הארגוני של העמדת המתנדב וצרכיו בראש סדר העדיפות, התווה את המדיניות של היחס האישי והקשר הישיר עם המתנדבים, באמצעות הקמת צוותים מגובשים בסניפים.
כסמנכ"ל הוא מוביל את הקו הארגוני לטיפוח והשקעה במתנדב וצרכיו מתוך הכרה והערכה לפעולות המתנדבים. יזם, הקים ומיסד את מתן המעטפת הארגונית, החברתית והמשפחתית לליבת הארגון, לאלפי 'המתנדבים' ברחבי הארץ המשקיעים את כוחם וזמנם ופועלים 24/7 בהתנדבות מלאה להצלת חיים.
לייזר אחראי על הקשר הישיר עם מנהלי הסניפים, כולל הקצאת משאבים לניהול ותפעול הסניפים, מענה לצרכים בסניפים, אחריות על כלל האגפים במטה המתנדבים והתפעול, הכוללים את האגפים והתחומים המרכזים את ליבת ההתנדבות – אגף מתנדבים, אגף פיתוח, תפעול פרויקטים, תפעול חוסן, אגף תפעול ציוד, אגף הלכה, אגף הדרכה, עידוד ופרסום פעילות המתנדבים, תקציבי הסניפים, קשרי מתנדבים, רווחת המתנדב ועוד.
בין שאר תפקידיו, חבר הנהלת עמותת מ.ש.ה. תנועה חברתית למניעת התאבדויות באמצעות עשייה בקהילה וכן משמש כראש הקהילה הייחודית 'קהל חסידים' בתל ציון הבנויה מאנשי עשייה מכל הזרמים והעדות. הקהילה מנהלת בית כנסת ומפעלי עזרה חסד לכלל התושבים. כאיש עשייה ומוביל יוזמות ציבוריות וחברתיות רבות עם ניסיון ורקורד מוכח, הוא נבחר כבר מספר פעמים לשמש כחבר הנהלת 'תל ציון – כוכב יעקב'. הקים ומנהל את צוות צח"י הישובי לניהול ומתן מענה לתושבים בעת חירום. בן שאר תפקידיו שימש במשך שנים רבות חבר וועדת הביטחון, מפקד צוות הכבאות האזורי ועוד.
מייסד את פרויקט השרות האזרחי לאומי באיחוד הצלה, במהלך השנים השתתפו בפרויקט תחת אחריותו מאות בני שרות בתפקידים שונים בארגון, חלקם בתפקידי מטה ובתפקידים חיוניים ובטחונים. בתפקידיו הוא מהווה דוגמא ומופת לנציג ציבור המייצג ופועל עבור כלל האוכלוסייה.
מוטו: מערך מתנדבים מהודק של הצלת חיים, עזרה וחסד לכל האוכלוסייה.
משה לוי
סמנכ"ל תכנון ואסטרטגיהכסמנכ"ל תכנון ואסטרטגיה, אחראי לוי על קידום הארגון בתחום הבינוי והפרויקטים הגדולים של הארגון. לזה מצטרף צוות מטה לוגיסטיקה שתחתיו פועלים מספר אגפים הנותנים מענה לכלל הארגון.
החל את דרכו בארגון בשנת 2011 כמבצע שירות אזרחי, ולאחר מכן התקדם והקים את אגף לוגיסטיקה בארגון, שאט אט התפתח לממדיו היום: מספר מחלקות משמעותיות בארגון הנותנות מענה לכלל זרועות איחוד הצלה.
בוגר ישיבת משכנות התורה.
מוטו : מענה רפואי מקצועי לכל אזרח במהירות האפשרית.