כ-30 כוננים בגב"ש (רופאים, פרמדיקים, אחיות וחובשים)
10 אופנולנסים 99% מהקריאות מקבלות מענה תוך פחות מ3 דק.
דתיים, חילונים, חרדים, נשים וגברים.
הכוננים מתנדבים גם בפרויקטים "משפחה בטוחה", "תן כבוד" ו"בתי חולים" כמפורט להלן.
הכוננים משתפים פעולה עם השיטור העירוני ובין השאר מלווים תהלוכות ברחבי העיר ומספקים אבטחה רפואית באירועים גדולים.
איחוד הצלה:
"איחוד הצלה" הוקם בשנת 2006 כארגון המושתת על מתנדבים ומטרתו מתן מענה רפואי ראשוני ומקצועי על מנת להציל חיים.
כיום מונה הארגון מעל 4000 חובשים, פרמדיקים ורופאים פעילים מדן ועד אילת והוא מאושר כגוף מסייע רשמי בשעת חירום על ידי משרד הבריאות.
מתנדבי “איחוד הצלה” מגישים סיוע רפואי לחולים ולפצועים הזקוקים לטיפול וסיוע רפואי מיידי.
המתנדבים פזורים בתוך אוכלוסיית ישראל בכל עיר, שכונה ורחוב. הם מגיעים מכל שכבות האוכלוסייה בישראל: יהודים, ערבים, חילונים, חרדים, גברים ונשים.
המתנדבים ב ”איחוד הצלה” פעילים 24 שעות ביממה, 365 יום בשנה, כולל שבתות וחגים.
הארגון מפעיל מוקד רפואי שמספרו 1221! בעת קבלת המקרה מוזנקים הכוננים הקרובים ביותר לאירוע ובמקביל מוזנק אמבולנס לצרכי פינוי.
זמן הגעה ממוצע של אמבולנס לזירת האירוע הינו כ 13 דקות, בממוצע ארצי זמן ההגעה של מתנדב "איחוד הצלה" הממונע על אפנולנס, שהוא אופנוע הנושא עליו את כל ציוד החירום הינו כ 3 דקות, בתוך הערים מגיעים בחלק מהמקרים ל 90 שניות, זהו היתרון הגדול והחשוב כל כך של מתנדבי איחוד הצלה.
לארגון יש מספר פרויקטים חשובים כגון:
"משפחה בטוחה"- הקורס בן 4 שעות ומיועד לכלל האוכלוסייה. בקורס נלמדים עקרונות ההחייאה הבסיסית וטיפול בחנק במבוגר ותינוק, וכן טיפול באירועי חירום שונים העשויים להתרחש בחיי היומיום, כגון: התכווצויות חום, כוויות, עצירת שטף דם. פרויקט “משפחה בטוחה” מתקיים בכל רחבי הארץ, במטרה ללמד כל אזרח את הכללים הבסיסיים בהגשת עזרה ראשונה ופעולות מצילות חיים, עד הגעת צוות בכיר ומיומן. אלפי גברים ונשים עברו עד היום את ההכשרה, חלקם אף הצילו חיים בעזרת הידע שרכשו. הקורס מיועד לכלל האוכלוסיה, ובעיקר להורים, גננות, מטפלות, צוותי חינוך בבתי ספר, מוסדות חינוך ועוד.
"תן כבוד"- מופעל ע"י מתנדבים בעלי הכשרה רפואית המבקרים בבתי הקשישים ובודקים להם מדדים רפואיים בסיסיים, מדדים אלו מועברים למאגר נתונים ונמצאים תחת מעקב יום יומי ע"י גורם רפואי, אשר במידת הצורך דואג להפנות את הקשיש להמשך טיפול במרפאה או לחילופין יוצר קשר עם רופא המשפחה של הקשיש. במקרים רפואיים ובהתאם לשיקול דעתו של הרופא האחראי על הפרויקט, מפונה הקשיש לחדר מיון.
"בתי חולים"- פרויקט חדש של ‘איחוד הצלה’ המשלב את מתנדבי הארגון בחדרי המיון של בתי החולים.