משולחנו של הפראמדיק הראשי

משולחנו של הפראמדיק הראשי

16/10/2018

משולחנו של הפראמדיק הראשי

התקבלה קריאה אודות אדון בן 85 שאינו חש בטוב, עם הגעתכם למקום אתם מוצאים אדון עם רקע של מחלות לב, יל"ד וסכרת, כאשר הוא ישוב על כיסא ואשתו מספרת כי הוא חווה אירוע של בלבול וחולשה בפלג גוף ימני במשך כשעה.

בבדיקה אתם מגלים כי האדון צלול וערני, מתמצא במקום ובזמן, מדדיו: דופק 60, לחץ דם 150/90, סוכר 96 מ"ג%, סטורציה תקינה ובדיקת FAST ללא ממצא חריג.
האדון מתעקש שלא להתפנות ומבקש להישאר בביתו, הוא מבקש מכם לצאת מהבית ומבקש מאשתו לבטל את האמבולנס.

 

מקרה נוסף – נקראתם לבחור בן 40 אשר חבריו לעבודה מספרים כי חל שינוי בפניו והוא לא נראה כרגיל.
בהגעתכם אתם מבחינים במטופל ישוב במשרדו, מדבר ומשוחח כרגיל ונראה חיוני וערני.
מדדיו של המטופל תקינים – דופק 70, לח"ד 120/80, סטורציה 96 וסוכר 110. בדיקת FAST שנערכת מגלה כי הכוח הגס תקין וכי אין בעיה בהרמת והחזקת ידיים למעלה, אך לעומת זאת אתם רואים כי בפניו של המטופל עווית הכוללת צניחה של הפה בצד ימין וריפיון באזור העפעף הימני.
האדון מציין כי הוא חש בטוב, מסרב פינוי בכל תוקף ומבקש לבטל את האמבולנס ומכם ללכת…

מה קרה בשני המקרים הללו? האם להיענות לבקשת המטופלים? האם לבקש מהאמבולנס להמשיך בדרכו? האם לבקש נוכחות משטרה לצורך פינוי בכוח? האם יש צורך בצוות ALS?

מקרה אחרון – נקראתם לבת 70 אשר משתוללת בביתה, בהגעתכם הגברת תוקפת כל אדם אשר מתקרב אליה ולא מאפשרת בדיקת מדדים או כל בדיקה אחרת.
לאחר מספר דקות קצר הגברת קורסת ומאבדת הכרה, בבדיקות אתם מוצאים לח"ד 180/105 , דופק 50 וסוכר 98, הגברת לא מגיבה לכאב ונוחרת.

בשלושת המקרים כנראה שנחשוד במקרה של CVA, אולם ניתן לראות שחולים אלו לא הציגו את כל הנתונים המלאים לקבל החלטה באופן חד חד ערכי שאכן זהו המצב.
מבחינתנו, יש לחשוד באירוע מוחי. לפיכך יש לתשאל את בני המשפחה ואת הסובבים מתי החלו התסמינים, ולדאוג לפינוי מהיר לבית החולים, ואם אפשרי לבית חולים ייעודי.

 

אירוע מוחי הוא שם כולל שמתאר נזק/מוות לתאי המוח, לרוב כתוצאה מהפרעה לזרימת דם אל אזור במוח או בגלל חסימה או בגלל דימום.
זיהוי מוקדם של אירוע מוחי ופינוי מהיר לבית החולים מהווים כלי מפתח להגדלת סיכויי ההחלמה וההישרדות של החולה!

 


בעלי הכשרה רפואית, מעוניינים להצטרף להתנדבות באיחוד הצלה

צרו קשר >

בעלי הכשרה רפואית, מעוניינים להצטרף להתנדבות באיחוד הצלה