מה עשה נשיא איחוד הצלה אלי ביר לבוש כשייח' ערבי בדובאי?

מה עשה נשיא איחוד הצלה אלי ביר לבוש כשייח' ערבי בדובאי?

14/07/2015
איחוד הצלה עוזר להקים ארגוני מתנדבי רפואת חירום בדובאי, הודו ובנגלדש. פילנטרופ התורם לארגון איתגר את ביר: אם תתלבש כשייח' ערבי ותצלם וידאו עצמי בעברית בלב רחוב סואן בדובאי, אתרום לארגון רפואת החירום שני אופנועי אמבולנס בשווי של יותר מרבע מיליון שקל. התוצאה לפניכם

מה עשה נשיא 'איחוד הצלה' אלי ביר לבוש כשייח' ערבי בדובאי?

איחוד הצלה עוזר להקים ארגוני מתנדבי רפואת חירום בדובאי, הודו ובנגלדש. פילנטרופ התורם לארגון איתגר את ביר: אם תתלבש כשייח' ערבי ותצלם וידאו עצמי בעברית בלב רחוב סואן בדובאי, אתרום לארגון רפואת החירום שני אופנועי אמבולנס בשווי של יותר מרבע מיליון שקל. התוצאה לפניכם

'איחוד הצלה' מרחיב את פעילות בעולם ועוזר להקים ארגוני מתנדבי רפואת חירום זהים ל'איחוד הצלה' בדובאי, הודו ובנגלדש. היום (ראשון) חזר נשיא 'איחוד הצלה', אלי ביר, מוועידה מיוחדת לארגוני מתנדבים שהתקיימה בדובאי במהלכן סיכם עם שאפי מאהר, מייסד חברת האמבולנסים ההודית הענקית "זיקיתזה" (ZIQITZA) על הסכם שיתוף פעולה במסגרתו יוקמו ארגונים אחים ל'איחוד הצלה' בהודו, דובאי ובנגלדש.

בארץ כבר מדובר בתופעה מוכרת. כמעט בכל אירוע עם נפגעים או מקרים בהם אדם מאבד את הכרתו מגיחים בתוך כמה דקות אנשי 'איחוד הצלה' – רופאים, פרמדיקים או חובשים – רכובים על אופנועים מהירים ומגישים סיוע רפואי מציל חיים לחולה או הפצוע. עכשיו, בדיוק באותו אופן, יפעלו אנשי רפואה מתנדבים להציל חיים בהודו, דובאי ובנגלדש ובמדינות מתפתחות נוספות.

שיתוף הפעולה החל לפני שנתיים, אז נפגשו ביר ומאהר במסגרת הפורום הכלכלי העולמי בדאבוס. מאהר התלהב מאוד מההצלחה של מתנדבי 'איחוד הצלה' בישראל להגיע במהירות לכל מי שזקוק לעזרה רפואית ולהציל את חייהם של עשרות אלפי אנשים בישראל בשנה. מאהר הציע לביר לשתף פעולה להקמת מערך מתנדבים דומה באזורי הפעילות של חברת האמבולנסים שלו שהיא הגדולה ביותר בהודו והיא כוללת 1,600 אמבולנסים וסניף גדול בדובאי.

 

נשיא 'איחוד הצלה' אלי ביר סיפר עם חזרתו לארץ לפני שעות אחדות כי ארגוני המתנדבים בהודו, דובאי ובנגלדש יאמצו את שיטות העבודה של הארגון בישראל. המתנדבים המקומיים יצוידו בתיקיי עזרה ראשונה זהים ובמכשירי דפיברילטור (מכשיר המחזיר קצב לב לפעולה סדירה על ידי מתן שוק חשמלי). לרשות חלקם יעמדו אופנולנסים (אופנועי אמבולנס) מהירים והם יאמצו את מערכת ההזנקה מבית nowforce, שמותקנת על הסמארטפונים של המתנדבים הישראלים ומזניקה אותם לקריאות חירום בסביבה בה הם נמצאים. אני מאמין שיחד נציל חיים של אנשים רבים במקומות נוספים בעולם".

ומלבד שיתוף פעולה זה, אמש נראה ביר יחד עם מנהל הפעילות הבין לאומיות של 'איחוד הצלה' דובי מייזל, צועדים ברחובות דובאי כשהם לבושים כשייח'ים ערבים. בסרטון עצמי שצילם נראה ביר אומר כי פילנטרופ התורם באופן קבוע ל'איחוד הצלה' שמע כי הוא נמצא בדובאי והציע שאם השניים יצאו לרחוב לבושים כשייח'ים ויתעדו זאת, יתרום הנדבן לארגון שני אופנועי אמבולנס בשווי של יותר מרבע מיליון שקלים. ביר ומייזל הרימו את הכפפה ונראים מדברים בעברית בלב רחוב סואן באמירות הערבית. צילום הסרטון נקטע לאחר שהשניים משכו את תשומת הלב של המשטרה המקומית.

בישראל, "איחוד הצלה" מונה כיום מעל 2,500 אנשי רפואה מתנדבים שפועלים בכל הארץ. המתנדבים עוסקים בשגרת יומם, אך במקרה ומתרחש בסביבתם הקרובה אירוע במסגרתו נדרשת הגשת עזרה רפואית דחופה, מוזנקים המתנדבים על ידי מוקד "איחוד הצלה". מטרת "איחוד הצלה" היא להגיע אל החולה או הפצוע בדקות הראשונות ולהעניק לו טיפול מציל חיים עד להגעת אמבולנס למקום האירוע ופינוי החולה לבית החולים.

בעלי הכשרה רפואית, מעוניינים להצטרף להתנדבות באיחוד הצלה