יום ההתרמה לאיחוד הצלה: ממשיכים להציל חיים

איחוד הצלה

המהירות שבה מתנדבי איחוד הצלה מגיעים אל חולים ופצועים, עושה לעתים קרובות את ההבדל בין חיים ומוות • אחרי שנה שבה סייעו אלפי המתנדבים במשבר הקורונה, במבצע שומר החומות ובאירועים רבים אחרים – זה הזמן לומר תודה ולאפשר את המשך תפקודו של הארגון, למען כולנו

מתוך ישראל היום

חשוב לציין, בעיקר ביום ההתרמה, כי כל פעילותו הפיננסית של איחוד הצלה – הממומנת אך ורק באמצעות תרומות מידידי הארגון בישראל ובעולם – מפוקחת על ידי משרד הנהלת חשבונות מהמובילים בארץ. הפעילות הכספית של הארגון מתבצעת בשקיפות מלאה, ובפיקוח ועדות ביקורת.

 

מנכ"ל איחוד הצלה, אלי פולק, מדגיש כי הארגון אינו גובה תשלום מחולים ופצועים: "הצלת החיים מתאפשרת רק בזכות תרומות של אזרחים יקרים שהצלת חיים יקרה להם. בתרומה שלהם הם למעשה מצילים את הסביבה, ובעזרת התרומות אנו באיחוד הצלה יכולים להקים עוד מערך מתנדבים באיזורים שבהם יש צורך בכך, ולרכוש עוד ציוד יקר.

"כיום באיחוד הצלה אנו זקוקים בדחיפות לתיקי החייאה מתקדמים כדי לאפשר לעוד מתנדבים להציל חיים באיזור מגוריהם. כל תיק כולל בתוכו ציוד יקר לטיפול בהחייאה, בחוסר הכרה, קוצר נשימה, בפצועי טראומה, בנפגעי תאונות דרכים ופציעות קשות. בגלל שמדובר בציוד מתכלה והמתנדבים פעילים 24/7, אנו חייבים לחדש מלאי תיקים מידי יום. בתרומת תיק החייאה אנו מצליחים לחדש מלאי למתנדב במשך שלוש שנים.

"וזה לא הכל, בימים אלו קבוצת מתורמי איחוד הצלה בחו"ל וקרנות פילנטרופיים לקחו על עצמם להכפיל כל סכום שיתרם למטרת רכישת תיקי החייאה, כך שבתרומת תיק החייאה אחד למעשה תורמים שני תיקים שבזכותם יצליחו להציל חייהם של מאות אנשים".

לא מהססים לקחת סיכון

איחוד הצלה הוקם בשנת 2006 מתוך מטרה לצמצם את זמני התגובה של כוחות הרפואה. כיום מפעיל הארגון רשת ארצית של 6,000 מתנדבים – רופאים, פראמדיקים וחובשים – הנמנים על כל שכבות הציבור ומכל המגזרים, פעילים וזמינים 24 שעות ביממה, 365 יום בשנה.

 

פעמים רבות אנשי איחוד הצלה הם אלו שעושים את ההבדל בין חיים ומוות, פשוטו כמשמעו. הם אלו שמגיעים במהירות לאזור התאונה או האסון, כאשר כל דקה בהצלת חיים היא קריטית. עם הגיעם למקום מעניקים הצוותים עזרה רפואית לחולים או הפצועים עד הגעת אמבולנס לפינוי. מדי יום מוזנקים מתנדבי איחוד הצלה לכ־1,800 קריאות חירום, בזמן הגעה ממוצע של שלוש דקות מרגע קבלת הקריאה ואף 90 שניות בערים הגדולות.

סיפורי ההצלה של מתנדבי הארגון מקיפים את כל תחומי חיינו ומעוררים השראה. כך למשל במהלך מבצע "שומר החומות" הוזעק ד"ר מוחמד עוואד, רופא מתנדב באיחוד הצלה, לטפל בפצוע בטמרה שבגליל, וכשהגיע למקום גילה כי מדובר בצעיר יהודי שהותקף על ידי פורעים, מה שלא מנע ממנו לסכן את עצמו כדי להצילו.

"קיבלתי קריאה על פצוע ממש בלב ההפגנות, ולא ידענו בשלב זה את זהותו של הפצוע", שיחזר ד"ר עוואד, "כשהתחלנו להיכנס אל לב האירוע שמענו שהוא יהודי. נכנסנו פנימה בכל הכוח ונתקלנו בפצוע שסבל מדקירה בצוואר ומחבלות בכל הגוף, והמפגינים המשיכו לנסות לפגוע בו. מיד צעקנו לכולם להפסיק וניסינו להוציא אותו מתוך ההמון הזועם, תוך שגם אנחנו סופגים חבלות. ניסו להרביץ לו גם אחרי שכבר נלקח לטיפול, אבל שמתי את הגוף שלי עליו וכך הצלתי את חייו. עשינו את זה למרות שידענו שאנחנו מסתכנים".

סיפור מרגש במיוחד הוא זה של יוני עוזיהו, שהציל את בנו בן השנה וחצי. "כבר 20 שנים שאני עוסק בהצלת חיים של אחרים", הוא מספר, "אבל אותו יום היה היום המפחיד בחיים שלי. עילאי, בני, שיחק עם אחיות שלו ונפל משולחן הסלון לאחור על הראש ועל הגב וקיבל מכה חזקה מאוד. החזקתי אותו, ראשו היה שמוט, הוא היה כחול ולא נשם. כמו רובוט ביצעתי את כל מה שלמדתי ולימדתי כל חיי הבוגרים – להשכיב על משטח קשה, 'מבט לשמיים' לנתיב אוויר, בדיקת גוף זר, כמה הנשמות פה לפה ועיסויי לב.

"במקביל אישתי הזעיקה אמבולנס ואני פרצתי בגל רשת הקשר של איחוד הצלה. לא עברה דקה ואמבולנס איחוד הצלה עם כוננים של הארגון היו מתחת לבית. רצתי אליהם עם עילאי על הידיים וטסנו אל בית החולים ושם טיפלו בו. אנחנו חבים חובה ענקית לחברי מאיחוד הצלה רחובות – על התמיכה, הליווי, ההגעה הסופר מהירה והפינוי המהיר לבית החולים".

ההתרגשות שבהצלה

איחוד הצלה כבר הפך לחלק מההוויה הישראלית, ותעיד על כך מלאני ברקוביץ', אחות במקצועה, שנולדה בקנדה ומתנדבת בארגון. "עד לא מזמן גרתי במושב מזכרת בתיה ששם לעיתים לוקח לאמבולנס הרבה זמן להגיע", היא מספרת, "היו אצלנו שני מקרים של אנשים צעירים שמתו בזמן שהמתינו לאמבולנס. המקרים הללו גרמו לי לעשות מעשה ולהצטרף לרשת המתנדבים של איחוד הצלה.

 

"אני עוסקת בשגרת היום שלי, אך אם יש אירוע חירום רפואי בסביבתי, מוקד איחוד הצלה מעדכן אותי ואני ממהרת למקום עם הציוד הרפואי המתקדם שיש ברשותי. אני אוהבת את ההתנדבות והיא מגלמת בתוכה ערך מאוד ישראלי בעיני – נתינה וערבות הדדית".

את העזרה של איחוד והצלה לא ישכח גם הרב מאיר הולצברג, שבצאת שמחת תורה, אחרי הקפות שניות בכפר חב"ד, התמוטט ברכבו. סמוך למקום רכב על אופנוע-אמבולנס המתנדב דוד בדר, שזיהה את המצוקה ומיהר לסייע לרב.

"נסעתי בנסיעה שגרתית ולפתע ראיתי אישה יוצאת מרכב וצועקת בכל כוחה 'הצילו, בעלי עומד למות'", סיפר דוד. "עצרתי את האופנולס, הוצאתי את תיק הציוד הרפואי וניגשתי לטפל ברב. לפי הסימנים הבנתי שהוא בעיצומו של אירוע לבבי. נתתי לו טיפול באספירין ופעלתי לייצב את מצבו עד שפונה לבית החולים. למרבה השמחה הטיפול המהיר הציל את חייו. לאחר מכן נפגשנו וזה היה סיפוק אדיר עבורי לראות אותו בריא ושלם בחיק משפחתו".

לתרומה לאיחוד הצלה היכנסו לאתר איחוד הצלה או התקשרו 1-800-33-1221

 

בעלי הכשרה רפואית, מעוניינים להצטרף להתנדבות באיחוד הצלה