חרף ההבטחות: החוק להצלת חיים עדיין תקוע

אופנולנס – אופנוע חירום מאובזר בציוד רפואי - איחוד הצלה AMBUCYCLE

חרף ההבטחות: החוק להצלת חיים עדיין תקוע החוק להצבת מכשירי החייאה במקומות ציבוריים נחקק לפני חמש שנים אך אינו מיושם ולדעת מומחים, רבים מאבדים בשל כך את חייהם

הכתבה המלאה שפורסמה היום (10/11/2013) בעיתון מעריב.

חמישה בני אדם שקיבלו את חייהם במתנה בזכות מכשיר ההחייאה, הדפיברילטור, פנו במכתב לשר הכלכלה בנט, בו הם מבקשים להשלים במהרה את התקנת התקנות שיאפשרו הצבת המכשירים הרפואיים במקומות ציבוריים.

הפנייה של מיקי גל, אופיר דוידי, השי סומר, מנשה יוסף ודוד יצחקי מגיעה בעקבות הפרסום ב-nrg מעריב מלפני חודשיים על הקריאה הקודמת לבנט של פרופ' אבי ריבקינד מביה"ח הדסה והח"כ לשעבר אריה אלדד, חברי הוועדה הרפואית של "איחוד הצלה", יחד עם יו"ר הארגון זאב קשש.

חוק הדפיברילטור, המוכר כחוק להצבת מכשירי החייאה במקומות ציבוריים, נחקק לפני חמש שנים וקובע כי מכשיר החייאה יוצב בכל מקום שבו מתכנסים 500 בני אדם לפחות. אלא שהחוק אינו מיושם ולדעת מומחים, רבים מאבדים בשל כך את חייהם מדי שנה.

לפי ההערכות, בישראל מתים מדי שנה כ-8,000 איש מדום לב. "מכת חשמל על ידי דפיברילטור בדקות הראשונות לאחר דום לב היא הטיפול היעיל ביותר. במקומות שבהם מוצב המכשיר שיעור ההישרדות עומד על למעלה מ-40 אחוזים", אומר קשש.

במכתב מציינים החמישה: "לנו ידוע מגוף ראשון כי הטיפול היעיל ביותר בדום לב הוא באמצעות דפיברילטור. אנו, ברי המזל שזכו לקבל שוק חשמלי שהציל את חיינו, חושבים מה היה קורה אם מכשיר זה לא היה באותה עת בהישג יד. תאר לך, אדוני השר, כי ניתן להציל את חייהם של כמעט 4,000 ישראלים בשנה".

בתגובה שניתנה על ידי משרד הכלכלה לפני חודשיים, נאמר כי הליך התקנת התקנות הושלם, והן ממתינות לאישור עבודת ועדת הבריאות של הכנסת שהייתה אז בפגרה. אלא שבתגובה לפנייה מחודשת של nrg מעריב לוועדה בנושא נאמר: "מאז כינונה של הכנסת הנוכחית טרם התקבלו בוועדת הבריאות תקנות בנושא".

בשנה האחרונה מעל 6,000 מתנדבי איחוד הצלה מכל הארץ, טיפלו ב-625,000 מקרים רפואיים בזמן הגעה של 160 – 90 שניות!
אנחנו משוכנעים שבעזרתכם אפשר להגיע יותר מהר

אולי גם יעניין אותך

בעלי הכשרה רפואית, מעוניינים להצטרף להתנדבות באיחוד הצלה

אולי גם יעניין אותך