הכר את המתנדב – חזי דוד סניף כרמל פרויקט 'תן כבוד'
פרטים אישיים:
דוד חזי
סניף כרמל – תן כבוד
דוד חזי הוא מהמתנדבים הוותיקים באיחוד הצלה והוא בעצמו פנסיונר בשנות ה-60 לחייו. הוא מתנדב ככונן פעיל ומתנדב בנוסף בפרויקט חובשי מלר"ד – סיוע במיון במרכז הרפואי רמב"ם.
החלטתי להתנדב ב"תן כבוד" כי:
בחרתי להתנדב בתן כבוד על מנת לעזור למי שזקוק לעזרה וצריך מישהו לתקשר איתו. אנשים מבוגרים רבים עם מוגבלויות שונות, לא כולן פיזיות, מחפשים עם מי לתקשר, לדעת שלמישהו אכפת מהם. זה מה שהפרויקט הזה עושה. ללכת ולבלות עם אזרחים ותיקים במאמץ לעזור ולשמור שהם מחוברים לחברה הסובבת אותם ולוודא שהבריאות הפיזית והנפשית שלהם עדיין חזקה.
הקשר עם הותיק:
הפכנו לחברים במהלך השנים האחרונות ומסעוד מספר לי על חייו. לא היו לו חיים קלים, במיוחד בשנים האחרונות. אשתו נפטרה לפני כמעט 15 שנה ומסעוד חי בכוחות עצמו מאז, יש לו בת בשנות הארבעים לחייה, אבל היא לא גרה בקרבת מקום והיא יכולה לבוא לבקר רק מדי פעם. מסעוד צועד בעזרת הליכון ומתקשה אפילו להתנייד בבית. הוא לא יוצא הרבה. אז זה עוזר לו מאוד כשאני מגיע. יש לו שכן ידידותי שמביא לו אוכל לפעמים וזה מאוד עוזר לו.
מילה מהותיק:
קשה לי לעבור דירה, לא יצאתי מהבית כבר עשר שנים. יש לי בעיות נשימה ואין לי יכולת לדבר פרקי זמן ארוכים בטלפון. חוץ מהזמן שהאמבולנס הגיע לקחת אותי לקבל חיסון נגד קורונה לא יצאתי מהבית. דוד הוא אחד מהקשרים הבודדים שלי עם העולם החיצון ואני אסיר תודה על כך.
פרויקט תן כבוד והקשר עם דוד מאוד עוזר לי. זה נותן לי הרגשה טובה כשדוד בא לבקר אותי. זה מראה על תחושת אכפתיות ואהבה בין האדם לחברו. אנא המשיכו כך ותמשיכו לעשות עבודה טובה כמו זו.
דבר הרכזת:
המתנדב חזי דוד חובש באיחוד הצלה מרחב כרמל מאז הקמתו לפני כ 16 שנה.
דוד מקפיד בכל שבוע לבקר את מסעוד ודואג לכל מחסורו ובתקופת הקורונה דאג לקשר טלפוני רציף.
במשך השנים ההתנדבות שלו הייתה לצד עבודתו כמנהל בית ספר. כיום גם לאחר פרישתו דוד ממשיך בהתנדבותו בכל התחומים.
התרומה שלו למען האחר במסגרת איחוד הצלה ייחודית ,על כך הוא ראוי להערכה על ההתמדה והעקביות לאורך שנים.
כרכזת תן כבוד במרחב כרמל אני רואה את תפקידי לתת מענה למתנדבים ולקשישים כאחד.
המוטו המנחה אותי: לעשות טוב למען האחר,
להעלות חיוך על פניו של הקשיש ולראות שהמתנדב הולך מתוך שמחה.
לדעת שיש מי שדואג לקשיש להפיג את בדידותו ולמנוע התדרדרות במצבו, זה שכרנו.
מי שנותן מקבל, התרומה שלנו זו התמורה שאנו מקבלים.