האנשים שעוזבים הכול על מנת להציל חיים

האנשים שעוזבים הכול על מנת להציל חיים

24/06/2021

במקרה חירום רפואי, אתם בוודאי רואים אופנועים וכלי רכב של איחוד הצלה, שמגיעים פעמים רבות ראשונים לזירת האירוע ומעניקים טיפול מציל חיים. התלוונו למושיקו מוסקוביץ, שסיפר על חשיבות הענקת טיפול רפואי מיידי, בזכות 6,000 המתנדבים של הארגון. עכשיו הם זקוקים לעזרה שלכם

מתוך Ynet

הם מגיעים ראשונים כמעט לכל אירוע שבו יש צורך בסיוע רפואי, בזכות רשת שמונה כ-6,000 מתנדבים ברחבי הארץ. מדובר במתנדבים שעוזבים הכול כשמישהו זקוק לסיוע רפואי דחוף ובזכות העזרה המהירה שהם מעניקים לנפגעים בתאונות דרכים, במצבי חירום רפואיים בבית וברחוב ועוד – הם מצילים חיים, כיוון שהדקות הראשונות הן קריטיות להצלת חייו של החולה או הפצוע. עכשיו באיחוד הצלה זקוקים לעזרה שלכם על מנת לרכוש תיקי החייאה מתקדמים ולהציל עוד חיים.
אחד מהאלפים שיוצאים להציל חיים הוא מושיקו מוסקוביץ, מנהל אגף מבצעים באיחוד הצלה. הוא הסביר על פעילות הארגון: "איחוד הצלה זה בעצם רשת מתנדבים לאומית, כלומר מתנדבים שעוסקים במה שהם עושים וברגע שמקבלים קריאה למכשיר הטלפון או שהמוקד מזניק אותם – הם עוזבים את מה שהם עושים ומגיעים להציל חיים בדקות הראשונות של המקרה, עד שמגיע האמבולנס".
https://youtu.be/3JXIEo64MoA
בזמן שאנחנו מראיינים את מוסקוביץ הוא מקבל קריאה על אישה שהתעלפה ברחוב בגבעתיים. הוא עוזב הכול ונוסע במהירות למקום. לאחר שקיבלה טיפול ברחוב, היא פונתה לבית החולים במצב קל. מוסקוביץ החזיר את הציוד לרכב שלו. "יש לנו את כל הציוד הדרוש, מהדפיברילטור, אפיפן, תיק חובש שיש בו את כל הציוד שצריך כמו שיש בכל אמבולנס, בלון חמצן, תרופות, ככפות וגם במצבים של הסלמה וירי טילים יש פה אפוד קרמי, קסדה", הוא אומר.
אחרי שהחזיר את הדברים לרכב, הוא אמר כי אין בכלל התלבטות אם לצאת לאירוע כדי להציל חיים. "ברגע שאתה מקבל את הקריאה ויודע שמישהו זקוק לך, אתה בעצם עוזב את מה שאתה עושה ואתה יוצא לעזור לבן אדם", הוא אומר. "התחושה של להציל חיים, אני חושב שאין תחוש מספקת מזו וזה גם מה שמניע את כל ה 6,000 מתנדבים של איחוד והצלה, שבעצם בשגרת יומם עוזבים את מה שהם עושים ולא משנה מה ויוצאים לעזור למישהו שבדרך כלל הם לא מכירים ומה שמניע אותם זה הסיפוק".
האנשים שעוזבים הכול על מנת להציל חיים

האנשים שעוזבים הכול על מנת להציל חיים

ממלחמת המפרץ לאסון במירון

לדברי מוסקוביץ, כבר ממלחמת המפרץ ב-1991 – אז היה בן 6 – הוא שאף להציל חיים. "במלחמת המפרץ נפל טיל על הבניין ואז הגיעו כבאיות ואמבולנסים והכול ומאז התחברתי לזה. הייתי אחרי זה במד"א ועכשיו אנחנו סוגרים מעגל", הוא אומר.
מוסקוביץ, כמו מתנדבים רבים של איחוד הצלה, העניקו טיפול רפואי מציל חיים לפצועים באסון מירון בל"ג בעומר, שבו נספו 45 בני אדם. "היינו שם כמו בכול שנה ואז התקבלה הקריאה שאנשים שפשוט נפלו וקרסו אחד על השני", הוא נזכר באירוע הטראגי. "הגענו לשם בכוחות מאוד גדולים והמראות שם היו מאוד קשים, הרבה אנשים היו כבר ללא רוח חיים כשהגענו אליהם. בזמן האירוע אתה לא באמת חושב על זה, בזמן האירוע אתה בתוך האירוע והכול, רק אחרי יום יומיים אתה מתחיל לעכל מה היה ומה ראית, זה מחזיר אותך קצת אחורה לתקופה של הפיגועים".
ויש גם רגעים מרגשים במלאכת הצלת החיים. מוסקוביץ יצא לבקר את ג'ני רוזנשטיין מתל אביב. "בעצם הכרתי אותה כשהיא הזדקקה פעם לעזרה ומאז התחברנו ואנחנו בקשר", הוא מספר. "אני עוזר לה בכל מיני דברים, בין היתר בתקופה של הקורונה כשהיא לא יצאה הרבה זמן מהבית". רוזנשטיין מספרת על הסיוע שהיא מקבלת ממתנדבי איחוד הצלה. "מגיע אליי פעם בשבוע מישהו מהיחידה, הודקים לי לחץ דם, סכרת".
מוסקוביץ מספר שפרט למשימה החשובה של הצלת חיים, באיחוד הצלה יש פרויקט שנקרא "תן כבוד" שמו. "'תן כבוד' זה מתנדבים שמגיעים פעם בשבוע לניצולי שואה ואנשים מבוגרים ובעצם בודקים להם לחץ דם ומטפלים בהם ועוזרים להם במטלות הבית ויוצרים התקשרויות", מספר מוסקוביץ. "אין משהו יותר מספק מזה, באמת להציל חיים. השאיפה, החזון הוא להגיע לכל בית בישראל בתוך 90 שניות".
כשאנחנו נפרדים לשלום ממוסקוביץ, הוא מקבל קריאה נוספת – הפעם על פצוע מדקירה ברמת גן. בלי לחשוב פעמיים, הוא נכנס לרכב ונסע במהירות לטפל בפצוע.

מגיעים ראשונים, לא גובים תשלום

אלי פולק, מנכ"ל איחוד הצלה, הוסיף על פעילות הארגון: "איחוד הצלה לא גובה תשלום מחולים ופצועים, הצלת החיים מתאפשרת רק בזכות תרומות של אזרחים יקרים שהצלת חיים יקרה להם. בתרומה שלהם הם למעשה מצילים את הסביבה שלהם, בעזרת התרומות אנו באיחוד הצלה יכולים להקים עוד מערך מתנדבים באזורים שחסר בהם, בזכות התרומות אנו יכולים לרכוש עוד ציוד יקר. כיום באיחוד הצלה אנו זקוקים בדחיפות לתיק החייאה מתקדמים כדי לאפשר לעוד מתנדבים להציל חיים באזור מגוריהם. תיק ההחייאה כולל בתוכו ציוד יקר לטיפול בהחייאה, חוסר הכרה, קוצר נשימה, בפצועי טראומה, תאונות דרכים ופציעות קשות, בגלל שמדובר בציוד מתכלה, והמתנדבים פעילים 24/7 אנו חייבים לחדש מלאי תיקים מידי יום. בתרומה תיק החייאה אנו מצליחים לחדש מלאי למתנדב במשך שלוש שנים!
"וזה לא הכל, בימים אלו קבוצת מתורמי איחוד הצלה בחו"ל וקרנות פילנטרופיים לקחו על עצמם להכפיל כל סכום שיתרם למטרת רכישת תיקי החייאה, כך שבתרומת תיק החייאה אחד, למעשה תרמת 2 תיקי החייאה מתקדמים ובזכותך יצליחו להציל מאות חיי אדם!".

בעלי הכשרה רפואית, מעוניינים להצטרף להתנדבות באיחוד הצלה